A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Невідоме про відоме: постать Лесі Українки

Дата: 16.02.2023 10:56
Кількість переглядів: 57

Постаті велетнів українського слова сьогодні мають слугувати для молодого покоління воістину гідним прикладом усвідомленого патріотизму, нескореності духу, високої освіченості, внутрішньої свободи. Саме такою є Леся Українка, на життя та творчість якої намагалися подивитися з погляду сьогодення студенти 2 групи електротехнічного відділення.

На занятті-мозаїці «Невідоме про відоме: постать Лесі Українки", досліджуючи основні моменти біографії поетки, юнаки отримали завдання скласти асоціативні грона слів, що узагальнюють образ Лесі Українки і обґрунтувати свої міркування перевіреними фактами з її життя. Студенти мали можливість відкинути «шаблонність» у вивченні біографії  і по-новому подивитися на героїчну і тендітну, хвору жінку, що стала уособленням для них сили духу, мужності, волі, патріотизму, освіченості, високої культури. Під час інтерактивної вправи «Мозаїка вражень» студенти доповнили свої розповіді про факти життя Лесі Українки, які найбільше вразили їх.

Леся Українка – це та постать, яка жила, навчалася, діяла, творила не завдяки, а всупереч обставинам. Безперечно, це гідний приклад для наслідування саме в наш час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень