A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

ВІДКРИТТЯ КАБІНЕТУ-МУЗЕЮ «ЗАХИСТУ УКРАЇНИ»

Дата: 24.05.2024 12:34
Кількість переглядів: 604

Особливою подією цьогорічного Дня коледжу стало відкриття кабінету-музею «Захисту України». Фотографії загиблих викладачів, працівників, випускників першими зустрічають всіх, хто заходить в аудиторію. Викладацький стіл з портретом викладача захисту України Анатолія Щербака з траурною стрічкою...

Приклади загиблих Героїв мають надихати сучасну молодь і формувати відчуття Батьківщини – саме з таким переконанням сформована експозиція музею.

А ще цей музей – приклад незламності, стійкості, єдиної громадянської позиції всіх коледжан: зразки наших волонтерських виробів, літописи життя за понад 2 роки повномасштабної війни та багато інших дуже змістовних експонатів створюють особливу атмосферу цього кабінету. І символи подяки від захисників: власноруч підписані прапори, муляжі елементів сучасного озброєння, передані військовими для вивчення і усвідомлення небезпеки, з якою ми стикаємося щоденно.

Експозиції музею ознайомлюють відвідувачів з артефактами, вивезеними із військових дій. Серед них розірвані снаряди, гільзи, українські прапори з підписами військових та багато іншого. На стендах представлена продукція волонтерського центру, який з перших днів війни активно працює на перемогу.

Першими почесними гостями відкриття були мама загиблого викладача Щербака Анатолія, військові ДФТГ, випускники коледжу.

Зубчевський Юрій Миколайович, випускник коледжу, став одним із тих, хто долучився до створення музею. У своєму виступі він зазначив, що зараз особливо потрібна будь-яка підтримка бійцям на фронті. А тому не можна про це ніколи забувати і бути завжди активними в допомозі військовим.

Дякуємо за участь у формуванні кімнати-музею В.Г. Неділько - випускнику закладу освіти. Дякуємо всім, хто відгукнувся на наше запрошення.

Ми усвідомлюємо, що на наших очах твориться сучасна історія України. І задля цього ми ніколи не повинні забувати страшні події війни і тих, хто віддав своє життя, щоб ми жили у мирі.

Вшановуючи наших Героїв, ми зміцнюємо дух нації, згуртовуємо суспільство і підкріплюємо віру в перемогу. Кожен із нас може зробити свій внесок у цю боротьбу — своїми діями, своєю підтримкою і пам’яттю про тих, хто віддав життя за Україну.

Дякуємо нашим захисникам за відвагу, мужність та за кожен новий день, за те, що бережете наш спокій!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень