A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Всесвітній день охорони праці - 2024

Дата: 26.04.2024 13:43
Кількість переглядів: 60

Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. З урахуванням цієї теми на підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці. Проводять їх і в Україні, яка підтримує ініціативи Міжнародної організації праці.

Новий девіз: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці» (The impacts of climate change on occupational safety and health).

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.

МОП підготував низку матеріалів до цього дня, включаючи звіти та рекламні матеріали, які допоможуть звернути увагу на цей проблемний аспект. Також заплановано проведення глобального заходу з участю експертів та представників уряду, роботодавців та працівників, щоб обговорити шляхи захисту працівників та відповісти на цей глобальний виклик.

До Всесвітнього дня МОП оприлюднив спеціальну доповідь «Забезпечення безпеки та здоров’я на роботі в кліматичних умовах, що змінюються», яка має на меті поінформувати про тривожні дані щодо впливу зміни клімату на безпеку та здоров’я працівників.

Цей звіт буде опубліковано в контексті відзначення Всесвітнього дня охорони праці у 2024 році на сайті організації.

Цей день звертає додаткову увагу на те, що забезпечення безпечної та здорової праці в умовах зміни клімату – це важливе завдання, яке потребує спільних зусиль. Нехай кожен з нас зробить свій внесок у створення безпечного та здорового робочого середовища для всіх.

 

Інженер з охорони праці     Світлана Дзюбенко

 

Зміна клімату 

 

Вплив клімату на діяльність людини

 

10 кроків для протидії змін клімату

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень