A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Безпечне та здорове майбутнє праці

Дата: 25.04.2023 14:14
Кількість переглядів: 76

Інструктажі з техніки безпеки — один з ефективних засобів впливу на формування культури безпеки суспільства. Невблаганна статистика щодня засмучує нас цифрами нових жертв збігу обставин та неправильної поведінки дітей та дорослих. Для зменшення кількості жертв нещасливих випадків важливо не лише озвучувати при кожній нагоді правила поведінки в непередбачуваних ситуаціях та норми безпечного поводження в усіх сферах життєдіяльності людей, а й візуально дублювати та ілюструвати такі знання у відповідних куточках з охорони праці та техніки безпеки.

Перед викладачами та майстрами виробничого навчання питання виховання культури безпечної поведінки студентів — одне із найважливіших освітніх завдань.

Різні сфери трудової діяльності мають свої ступені небезпеки та ризиків. Охорона праці — обов’язковий елемент організації безпечних умов трудової діяльності людини. Без інструктажів з техніки безпеки — усних та поданих у візуальному оформленні — не вдасться виконати завдання вдосконалення культури безпеки на підприємствах, в закладах освіти, в організаціях, установах та військових підрозділах. Тематичні куточки з охорони праці та техніки безпеки з порадами, написаними самим життям, допоможуть розповсюджувати інформацію, яка знайомить працівників та студентів з правилами облаштування робочого місця, особливостями виконання робіт, поводження з небезпечними предметами та обладнанням. Доцільно розмістити на таких стендах вимоги пожежної безпеки, план евакуації, алгоритми дій при виникненні пожежі або інших непередбачуваних ситуацій.

https://rada.info/upload/users_files/00728173/5143f9a55e74c363b15a0ac9d4613be8.pdf

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень