A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Гірчить Чорнобиль крізь роки…

Дата: 26.04.2024 14:37
Кількість переглядів: 141

26 квітня в Україні відзначають День пам'яті Чорнобильської трагедії.

38 років тому аварія на Чорнобильській атомній станції залишила величезний слід для всього світу. Витік радіації перетворив колись затишну й розвинену територію на зону відчуження. Україна та світ заплатили високу ціну за ліквідацію наслідків катастрофи, які відчуваються й нині.

 З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, посилення уваги суспільства та світової спільноти до проблем подолання наслідків катастрофи в Таращанському технічному та економіко-правовому фаховому коледжі було організовано ряд заходів.

У кожній студентській групі відбулися тематичні години пам'яті «Чорнобиль не має минулого часу».

У бібліотеці коледжу для читачів організовано і проведено  виставку-реквієм «Полин-зоря, що обпалила світ», мультимедійну годину «росія ставить світ на межу нових, ще більш потужних катастроф» до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську аварію і Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, інформаційний відеоекскурс про відомого земляка, ліквідатора Чорнобильської катастрофи, художника, живописця, графіка, члена Національної Спілки художників України Ємця Петра Захаровича.

У гуртожитку відбувся виховний захід "Гірчить Чорнобиль крізь роки...", метою якого було нагадати присутнім про сумну сторінку історії людства, яка назавжди залишиться кровоточивою виразкою України, і вшанувати пам’ять полеглих ліквідаторів.

Викладачі і студенти, працівники бібліотеки ― всі разом розповідали про життєві історії, хронологію подій, які мають своє страшне продовження і сьогодні.

Ми не маємо права забувати такі уроки історії , щоб не допустити подібного у майбутньому. Вічна пам'ять загиблим.

Схиляємо голови перед подвигом героїв-лiквiдаторів.

Герої не вмирають!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень