A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Безпека праці під час весняно-польових робіт

Дата: 26.04.2023 15:58
Кількість переглядів: 83

Безпека праці – обов’язок кожного!

Безпекастан захищеності особи та суспільства від ризику зазнати шкоди.

Безпека праці — стан умов праці, за якого відсутній виробничий травматизм, а також вплив на працівника небезпечних і шкідливих виробничих факторів взагалі відсутній або дія шкідливих виробничих факторів не перевищує граничнодопустимих рівнів.

Питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму на виробництві були, є і повинні залишатися одними з найважливіших та актуальних на будь-якому підприємстві, незалежно від форми власності, його розмірів та кількості працівників.

Зосереджувати увагу на питаннях щодо профілактики виробничого травматизму і профзахворювань необхідно щодня. Вкрай необхідно, щоб запрацював основний принцип державної політики в галузі охорони праці – пріоритет життя і здоров’я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці, який закладений у ст. 4 Закону України «Про охорону праці». А це можливо лише за умови, коли кожний працівник перш за все вболіває за стан виробничої безпеки, і нікому не дозволяє нехтувати вимогами правил безпеки.

Тільки навчені висококваліфіковані працівники – це запорука безпеки виробництва. Працівники, які відповідально ставляться до питань збереження життя та здоров’я, як свого, так і оточуючих, майже ніколи не створять небезпечної ситуації на своєму робочому місці. А відповідно в родини не прийде горе та біль втрати.

Слід зазначити, що одним із найважливіших шляхів зменшення рівня виробничого травматизму та професійного захворювання, поліпшення стану охорони праці є об’єднання зусиль в цьому напрямі всіх зацікавлених сторін роботодавців, органів місцевого самоврядування, профспілок, працівників. Тому відповідальність за виробничий травматизм і професійні захворювання, особливо в цей нелегкий для нас час, повинна бути досить високою.

Безпека праці понад усе!

Більше матеріалів про безпеку праці на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/

Пам'ятка сільгосптоваровиробникам в умовах військового стану

Безпека праці під час весняно-польових робіт

Дотримання вимог при використанні пестицидів під час весняно-польових робіт

м


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень