A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

РІКИ НЕОДМІННО ТЕЧУТЬ ДОДОМУ

Дата: 21.03.2024 17:03
Кількість переглядів: 257

#Національний_тиждень_поезії
Особлива енергетика поезії здатна вести за собою, надихати та об’єднувати. Саме тому 21 березня відзначається Всесвітній день поезії, адже  вона, на думку засновників свята,  покликана стати гарантом миру. Сьогодні  українське слово пронизане болем, кров’ю, водночас сповнене віри і несе любов та красу в цей обпалений війною світ. Душа нашої нації, безперечно, у слові, та гірка і звитяжна історія теж закарбована ним.
З нагоди Всесвітнього дня поезії та в рамках проведення Національного тижня читання поезії в Таращанському  технічному та економіко-правовому коледжі був проведений захід «Поетична кав’ярня», організований викладачем української мови та літератури Оленою Козачук та завідувачкою бібліотеки Наталею Лясківською. Студенти першого курсу зворушливо ділилися віршами з  присмаком гіркої кави та болю поетів Максима Кривцова та Іллі Чернілевського – воїнів, які загинули за Україну. З  вірою у перемогу та майбутнє України декламувалися  вірші сучасних поетів Ірини Шувалової, Павла Деркача, Юрка Іздрика, Оксани Забужко, Ірини Цілик. По-особливому щемно прозвучали вірші обдарованих словом і тонкою душею поетів Таращанщини Наталі Григоренко, Михайла Нечитайла,  які вже не з нами. 
Надзвичайно глибокими і хвилюючими для присутніх стали чуттєві авторські поезії творчих коледжан Наталі Лясківської, Наталі Бідової  та Жанни Коваленко, представлені ними ж  перед аудиторією слухачів.  Звісно, яка поетична кав’ярня без кави і печива для поетичних сердець? Атмосфера заходу заохотила всіх присутніх також до участі в поетичних конкурсах.
Нехай ПОЕЗІЯ  наповнює наші серця натхненням, добром, надією,  любов'ю та вірою у перемогу!

#Всесвітній_день_поезії
#Тараща_коледж_ люблю_свій_коледж_і_пишаюсь_ним


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень