A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Таращанський технічний та економіко-правовий фаховий коледж

Міжнародний день математики. День числа π.

Дата: 14.03.2024 18:01
Кількість переглядів: 408

14 березня відзначають Міжнародний день математики. Це невипадково, адже в цей день вшановують ще й загадкове і нескінченне число π.

Історія цього числа сягає давніх часів. Його намагались розгадати повністю, запам’ятати всі його цифри, знайти закономірності, отримували рекордні досягнення, приурочували пам'ятні дати, архітектурні споруди. Неймовірна загадковість цього числа надихала людей на творчість: був створений фільм і написана книга в честь числа π, також послідовність чисел була покладена на музику і створилась прекрасна мелодія. π є навіть у космосі, і мова йде не лише про використання цього числа в навігації. Нещодавно була відкрита планета, така ж особлива, як і число π, тому й отримала таку назву.

Проте, число π залишає в собі ще багато загадок. Їх завзято намагались розгадати студенти ІІ курсу Таращанського технічного та економіко-правового фахового коледжу під керівництвом викладача математики Наталії Петрівни Фещенко. Розвязуючи різні вправи, учасники математичного квесту отримували все більше і більше чисел в послідовності π.

Переможці в якості подарунка отримали святковий пиріг – символ дня числа π, який також був розділений між учасниками з урахуванням математичних законів.

Дякуємо нашим Захисникам за можливість здобувати якісну освіту і брати участь у таких цікавих і пізнавальних заходах!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень